Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Συγκέντρωση τροφίμων και βοήθειας για τους πρόσφυγες

Σε συνέχεια της ενημέρωσης σχετικά με την συγκέντρωση βοήθειας για τους πρόσφυγες (τροφίμων, ειδών προσωπικής υγιεινής και πρώτης ανάγκης) από σχολεία και φορείς της πόλης και για τον καλύτερο συντονισμό όλων μας, προκειμένου η βοήθεια που προσφέρουν οι δημότες μας να προωθείται εκεί που πραγματικά υπάρχει ανάγκη, από τον Δήμο μας ενημερώνουν για τα εξής:

1. Οι ανάγκες των προσφύγων είναι συγκεκριμένες και τροποποιούνται συνεχώς ανάλογα και με τις προσφορές του ελληνικού λαού, που δείχνει πρωτόγνωρη αλληλεγγύη. Είδη, όπως ρουχισμός, τρόφιμα που υπάρχει φόβος αλλοίωσης, καθώς και τρόφιμα που περιέχουν χοιρινό (π.χ κονσέρβες) ή τρόφιμα με κοντινή ημερομηνία λήξης, δεν πρέπει να συγκεντρώνονται.

2. Ο Δήμος Κορυδαλλού συμμετέχει αναλαμβάνει την συγκέντρωση της βοήθειας από την πόλη και τη μεταφορά προς το Κέντρο διαχείρισης και εφοδιασμού ειδών πρώτης ανάγκης της Περιφέρειας Αττικής που λειτουργεί στην Καλλιθέα, απ΄ όπου θα διοχετεύεται στη συνέχεια σε κέντρα φιλοξενίας ή όπου αλλού κρίνεται αναγκαίο. Γι΄αυτό σας παρακαλούμε, από εδώ και στο εξής, να τηρείτε τη λίστα που σας έχει δοθεί με τις ανάγκες και να ενημερώσετε ότι γίνονται δεκτά, μόνο είδη από την συγκεκριμένη λίστα.

3. Σχολεία, σύλλογοι, σωματεία και άλλοι φορείς που συγκεντρώνουν βοήθεια, μπορούν να επικοινωνούν για τη μεταφορά της με τον Δήμο στα τηλ. 210-4990705, 210- 4990702-3, ο οποίος με τις υπηρεσίες του και δικά του αυτοκίνητα θα τα μεταφέρει στο Κέντρο διαχείρισης.

4. Κατά την παράδοση σας παρακαλούμε τα είδη να είναι συσκευασμένα ανά κατηγορία (τρόφιμα, είδη προσωπικής υγιεινής) και να αναγράφεται το περιεχόμενο στη συσκευασία. Το ειδικό έντυπο παρακαλούμε να το παραδίδεται συμπληρωμένο στον εκπρόσωπο του Δήμου, ο οποίος θα σας παραδώσει υπογεγραμμένο αντίγραφο παραλαβής.

5. Για ιδιώτες/ δημότες που θέλουν να προσφέρουν, τόποι συγκέντρωσης βοήθειας λειτουργούν Δευτέρα έως Παρασκευή στα 1. Κέντρο Κοινωνικών Υπηρεσιών Ξενοφώντος και Πελοπίδα, πλ. Μέμου, 9.00 έως 15.00 και 2. Δημαρχείο, Γρ. Λαμπράκη 240, 7.00 έως 20.00.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου