Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Ενίσχυση με είδη διατροφής και υγιεινής για τους πρόσφυγες

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Κορυδαλλού στα πλαίσια της εγρήγορσης και του ανθρώπινου ενδιαφέροντος αλληλεγγύης που επιδεικνύει όλα αυτά τα χρόνια, τόσο στην Εκπαιδευτικά προβλήματα όσο και σε Κοινωνικά – Οικονομικά προβλήματα συνανθρώπων μας που προκύπτουν τα τελευταία χρόνια της κρίσης που αντιμετωπίζουμε όλοι μας, αποφασίσαμε πως πρέπει να συμπράξουμε στη βοήθεια των προσφύγων-μεταναστών.

Στις μέρες μας ζούμε το μεγαλύτερο κύμα μετακίνησης ανθρώπων που φτάνουν στην Ελλάδα μετά από ένα δύσκολο και επικίνδυνο ταξίδι ψάχνοντας για άσυλο σε κάποια Ευρωπαϊκή χώρα, αφού ο πόλεμος που μαίνεται γύρω τους καθιστά την παραμονή τους στη χώρα τους αδύνατη αφού κάθε στιγμή απειλείτε η ζωή τους. Πάνω απ’ όλα είμαστε άνθρωποι και παρ’ όλες τις δυσκολίες στεκόμαστε πλάι στον άνθρωπο το έχουμε αποδείξει και θα το ξανακάνουμε γιατί άλλωστε εμείς οι Έλληνες ξέρουμε τι θα πει προσφυγιά.

Καλούμαστε όλοι να μαζέψουμε είδη διατροφής, υγιεινής και υλικά πρώτης ανάγκης όπως:

Γάλα μακράς διαρκείας για ενηλίκους - Γάλα για βρέφη και παιδιά
Ζάχαρη – Τσάι - Ξηρά τροφή άμεσης κατανάλωσης (μπισκότα, κρουασάν, κτλ)

Φάρμακα:
Αεροτσέιμπερ για παιδιά (ακόμα και μεταχειρισμένα)

Tobrex - Tobratex (κολλύριο για τα μάτια)
Otrivin (για τη μύτη)
Zovirax (δερματικό)
Mucosolvan σιρόπι των 15 και των 30
Κουβέρτες, Υπνόσακους
- Παπούτσια - Μωρομάντηλα

Και όποια άλλα είδη διατροφής ( που δεν χρειάζονται επεξεργασία μαγειρέματος) και προσωπικής υγιεινής μπορούν να βρεθούν άμεσα.

Η συγκέντρωση όλων των ειδών θα γίνει στο γραφείο της Ένωσης (Γρηγ. Λαμπράκη 231, 3ος Όροφος) την Τρίτη 15 Μαρτίου από τις 15:00’ έως τις 20:00’



Έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν πως Ενωμένοι όλα μπορούμε να τα καταφέρουμε και η βοήθεια όλων αυτή τη στιγμή θεωρούμε πως είναι απαραίτητη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου