Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Κοινωνικό Φροντιστήριο

Στην κρίση απαντάμε με αλληλεγγύη 
 
Ξεκινούν οι αιτήσεις Εθελοντών και Μαθητών για το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Κορυδαλλού
Για τρίτη χρονιά θα λειτουργήσει το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Κορυδαλλού κατά το Σχολικό Έτος 2015-16, τόσο για μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, με την οργάνωση τμημάτων μελέτης, όσο και για μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με την παροχή υποστήριξης στα φιλολογικά μαθήματα, στα μαθηματικά, την φυσική και τη χημεία. Φέτος επίσης προγραμματίζονται, αναλόγως με την προσφορά των εθελοντών, και ξενόγλωσσα μαθήματα. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε χώρους σχολείων με την βοήθεια εθελοντών καθηγητών, δασκάλων, φοιτητών αλλά και γονέων οι οποίοι έχουν την διοικητική υποστήριξη και λειτουργία σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων Κορυδαλλού.
Απώτερος σκοπός της δράσης είναι η κάλυψη των  εκπαιδευτικών αναγκών  των μαθητών του Δήμου μας, ώστε να καταστεί εφικτή με αξιοπρεπείς όρους η ισότητα στην πρόοδο και την παρεχόμενη παιδεία. Δικαιούχοι του προγράμματος θα είναι μαθητές των σχολικών μονάδων του Δήμου μας οι οποίοι θα εγκριθούν μετά από αίτησή τους και υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών στο Τμήμα Προγραμματισμού & Ανάπτυξης, Δημαρχείο Κορυδαλλού, Γρ. Λαμπράκη 240, 2ος όροφος (Γραφείο 213) ή με e-mail pr@korydallos.gr ή φαξ στο 210 4990450

Κριτήριο ένταξης των ενδιαφερομένων στο Κοινωνικό Φροντιστήριο θα είναι το συνολικό εισόδημα των συνοικούντων με το δικαιούχο, ενώ θα λαμβάνονται υπόψη παράγοντες όπως η οικογενειακή κατάσταση, τα κοινωνικά προβλήματα, η ανεργία. Κατά την κατάθεση της αίτησης συμμετοχής στο κοινωνικό φροντιστήριο θα πρέπει να υποβληθούν συνημμένα τα εξής δικαιολογητικά:

1. 
Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου
2. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.
3. Φωτοτυπία εκκαθαριστικού σημειώματος. Σε περίπτωση που δεν έχει παραλάβει εκκαθαριστικό σημείωμα από την Δ.Ο.Υ., υποχρεούται να προσκομίσει αντίγραφο της φορολογικής του δήλωσης που παρελήφθη από την Δ.Ο.Υ.. Επίσης στην περίπτωση που ο δικαιούχος δεν υποχρεούται στην υποβολή φορολογικής δήλωσης, απαιτείται υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86, θεωρημένη από την αρμόδια Δ.Ο.Υ..
4. Φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου απορίας προνοίας (αν υπάρχει).
5. Φωτοτυπία κάρτας ανεργίας (αν υπάρχει). 

Εκτυπώστε τις αιτήσεις στον παρακάτω σύνδεσμο:
 
http://www.korydallos.gr/Default.aspx?tabid=795&language=el-GR
  • Είσαι καθηγητής ή φοιτητής;  
Έλα μαζί μας να διδάξεις μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου ή να βοηθήσεις στη μελέτη παιδιών Δημοτικού, στο μάθημα της ειδικότητάς σου. 
  • Είσαι ενεργός Κορυδαλλιώτης και ενδιαφέρεσαι για την πόλη σου;
Έλα μαζί μας να βοηθήσεις στην διοικητική οργάνωση. 
Μια μοναδική εθελοντική ευκαιρία που θα σου προσφέρει:
  • Εμπειρία ζωής !!! 
  • Βεβαίωση εθελοντισμού 
Τις δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να στέλνετε ηλεκτρονικά στο: pr@korydallos.gr ή να τις παραδίδετε στο Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων Δημαρχείο Κορυδαλλού, Γρ. Λαμπράκη 240, 2ος όροφος (Γραφείο 216) ή με φαξ στο 210 4990450. 
Για οποιαδήποτε διευκρίνηση , επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλ.: 210 4990410.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου