Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Πρόληψη Σακχαρώδη Διαβήτη με Δωρεάν Εξετάσεις στο Γενικό Πληθυσμό από τον Δήμο Κορυδαλλού
Ο Δήμος Κορυδαλλού μέλος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων συμμετέχει στο πρόγραμμα πρόληψης σακχαρώδη διαβήτη παρέχοντας δωρεάν μετρήσεις σακχάρου από τις 23 Σεπτεμβρίου μέχρι και την 1 Οκτωβρίου.
Η δράση έχει ως στόχο την έγκαιρη διάγνωση της νόσου μέσω της μέτρησης του γενικού πληθυσμού, καθώς ο σακχαρώδης διαβήτης αποτελεί μια από τις κυριότερες αιτίες αυξημένης νοσηρότητας και πρόωρης θνησιμότητας.
Στην Ελλάδα περίπου το 8% του πληθυσμού νοσεί από σακχαρώδη διαβήτη, πολλές φορές χωρίς να το γνωρίζει στα αρχικά κυρίως στάδια. Αν και ο σακχαρώδης διαβήτης θεωρείται μάστιγα των ανεπτυγμένων χωρών, είναι ένα νόσημα που σχετίζεται άμεσα με τη φτώχεια και επηρεάζει δυσανάλογα τις χαμηλές κοινωνικοοικονομικά ομάδες και τις μειονότητες.
Στο πλαίσιο αυτό το νοσηλευτικό προσωπικό των Τμημάτων Προστασίας Προαγωγής Δημόσιας Υγείας & Δημόσιας Υγιεινής και Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων, της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών, θα πραγματοποιεί δωρεάν μετρήσεις σακχάρου και θα χορηγεί σε κάθε εξεταζόμενο ένα Πρότυπο Έντυπο ιατρικών συμβουλών που έχει συνταχθεί από το ΕΔΔΥΠΠΥ ανάλογα με το αποτέλεσμα της μέτρηση.
Η δωρεάν εξέταση αφορά όλους τους κατοίκους του Δήμου μας με προτεραιότητα σε άτομα 60 ετών και άνω, ανεξάρτητα αν έχουν διαγνωσθεί ή όχι με σακχαρώδη διαβήτη. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να προσέρχονται νηστικοί προς εξέταση ή να έχει περάσει διάστημα 3 ωρών από το τελευταίο τους γεύμα.
Πληροφορίες: Δημοτικά Ιατρεία 210 4954814 & στα τηλέφωνα των ΤΑΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου